12 september 2020: Scratchdag in De Brug, Amersfoort

Op 12 september 2020 gaat Voxtet een nieuwe uitdaging aan, en wel het begeleiden van een ‘scratch’. Heb je zin om onder leiding van de Voxtet leden een klassiek stuk in zijn geheel in een dag in te studeren, en vervolgens uit te voeren? Houd dan onze website in de gaten!

10 oktober 2020: Bachdag Amersfoort

Op 10 oktober 2020 is het weer Bachdag in Amersfoort! En net als vorige jaren mag Voxtet hieraan ook een bijdrage leveren.

Plaats en tijd zijn nog niet bekend, noch wat we ten gehore gaan brengen, maar hou deze website in de gaten voor meer info!

21 november 2020: Muziek na de markt, Lutherse kerk, Amersfoort

Inmiddels ook een terugkerende traditie: Muziek na de Markt in de Lutherse Kerk in Amersfoort (onze vaste repetitielocatie). Meer informatie over het programma volgt.

Locatie: Lutherse kerk, Langestraat 61, Amersfoort

Aanvang 16:00u, vrije toegang (collecte na afloop)

28 november 2020: Vesper, Lutherse Kerk, Amersfoort

Op 28 november 2020 levert Voxtet een bijdrage aan een vesperdienst in de Lutherse Kerk, onze vaste repetitielocatie.

Informatie over het programma volgt later.

Locatie: Lutherse kerk, Langestraat 61, Amersfoort

Aanvang: 16.00u

Hoor Voxtet tijdens de generale repetitie

Op zaterdag 17 maart bracht Voxtet in samenwerking met Rien Donkersloot (orgel) en Erik Liefting (cello) een passieconcert ten gehore als onderdeel van de serie Duyschot Concerten in de Dorpskerk in Hendrik Ido Ambacht.

Tijdens de generale hebben we het opname apparaat maar eens laten meelopen. Hieronder kunt u luisteren naar ‘If Ye Love Me’, geschreven door Thomas Tallis.

De microfoon, zichtbaar op de foto, stond ongeveer waar de eerste rij begon. Dit is dus wat het publiek te horen krijgt.

Wordt u daar enthousiast van? Dan verwelkomen we u graag op één van onze komende concerten!

Laatste voorbereidingen op concert 17 maart

We zien er naar uit om ons eerste passieconcert te geven in Hendrik Ido Ambacht. Afgelopen maandag hebben we veel punten op de ‘i’ gezet en genoten van het repeteren met cellist Erik Liefting.

In een zeer afwisselend programma wordt u meegenomen door een aantal eeuwen lijdensmuziek. Kuhnau, Purcell, Brahms, Rutter en andere componisten hebben werken geschreven waar wij van onder de indruk zijn. Het is dan ook een eer om die mooie muziek te zingen. Komt u luisteren?

 

Meer informatie over dit concert: klik hier.

Aftrap seizoen 2017-2018

Nieuwe foto’s!

Er zijn foto’s geplaatst van onze repetitiedag op 16 september 2017; kijkt u hiervoor op onze pagina foto’s.

Repetitie opname: Nachtlied van Reger

Tijdens de repetitie van 15 mei 2017 hebben we uitgebreid aandacht besteed aan het Nachtlied van Max Reger. Laat op de avond lieten we het opname apparaat maar eens meelopen, om onszelf eens kritisch te kunnen terugluisteren. Meestal is dat terugluisteren heel nuttig maar niet zo aangenaam. De microfoon is onbarmhartig! Het is dan zaak om de leerpunten op te pikken en de opname daarna snel weer te verwijderen.

Soms valt alles echter heel mooi op zijn plek en zijn we voor dat moment eigenlijk heel tevreden. En dan delen we dat graag met u! De opname, gemaakt in de Lutherse Kerk, is te horen op onze pagina audio.

Voxtet trekt volle zalen

Voxtet heeft een drukke, maar zeer bevredigende periode achter de rug. Op 3 en 4 oktober voerden wij het programma Vier Bach! uit, achtereenvolgens in Utrecht en Barneveld. Omdat het in Barneveld een lustrumconcert betrof van de Stichting Oude Muziek Barneveld, was de belangstelling nog groter dan normaal. Wij mochten naar afloop van de organisatie vernemen dat de bezoekersaantallen in Barneveld van recordhoogte waren. Dat is altijd mooi, maar meer nog dan dat was het buitengewoon stimulerend om te zien hoe intens betrokken het publiek was bij de uitvoering en bij de muziek.

Ook vandaag, bij de Bachdag Amersfoort, mocht Voxtet zich voor haar bijdrage verheugen in een grote aandacht. Om akoestische redenen zongen we in het koor van de kerk, en hoewel daar in een grote kerk als de Sint Joriskerk heel wat mensen in kunnen, had niet iedereen een zitplaats. En zo mochten we ook daar een hele intense uitvoering van Bachwerken beleven met een groot, enthousiast publiek. Op die manier is zingen bij Voxtet natuurlijk wel heel erg leuk!