Lydia Liefting – sopraan, dirigent

Lydia is zo ongeveer met klassieke muziek geboren. In haar gezin werd veel klassieke muziek gedraaid en gemaakt. Haar eerste stappen op vocaal terrein zette ze als achtjarige bij een koorschool. Ze kreeg daar zanglessen, stemscholing en solfege.
Al op jonge leeftijd zong ze mee in diverse (project)koren. Op haar vijftiende nam ze zangles bij Bas Ramselaar (en Marjon Strijk) en het zingen ging in de loop der jaren een steeds prominentere plek innemen in haar leven.
Ook was ze al op jonge leeftijd gefascineerd door het dirigeren: het kunnen vormen en leiden van klanken en het werken met stemmen had al snel haar belangstelling. Dat resulteerde in een ‘vuurdoop’ tijdens de weekenden van de Lutherse werkgroep voor kerkmuziek, waar ze voor het eerst tijdens een concert als dirigent fungeerde. Haar zangpedagoog Bas Ramselaar begeleidde haar bij de eerste stappen op dit gebied. Ze nam deel aan een directiecursus tijdens de Dartington International Summerschool en volgt directielessen bij Ab Weegenaar, organist en koordirigent te Kampen.
Meer dan 10 jaar zong Lydia bij het St. Joris Kamerkoor te Amersfoort en momenteel is ze verbonden aan het Basiliuscollege te Zeist. Daarnaast neemt ze deel aan verscheidene projectkoren en is ze soms als soliste te horen in concerten en uitvoeringen.

Lydia ervaart muziek als een belangrijke bron van kracht, vrolijkheid en levenslust in haar leven.