Nicoline van der Laan – sopraan

Nicoline begon op zesjarige leeftijd met zingen in het kinderkoor van haar vader. Daarnaast volgde ze tot haar twaalfde pianolessen aan de muziekschool.
Van jongs af aan zong ze regelmatig solo in de kerk, in het kinderkoor en op schooluitvoeringen. Ze was lid van een jeugdkoor en vormde tot aan haar studententijd een duo met een gitarist/zanger waarmee ze in verschillende kerken optrad. Tijdens haar studietijd heeft ze een tijdje gezongen bij een koor voor oude muziek en versterkte ze enkele keren een dirigentenkoor op het conservatorium.
Sinds 2009 heeft haar zangcarriere een grote groei doorgemaakt. Sindsdien volgt ze zanglessen bij Marjon Strijk en ging ze zingen bij het St. Joris Kamerkoor in Amersfoort olv Bas Ramselaar. Daarnaast heeft ze regelmatig meegezongen met de Bachcantorij Baarn en was zij in 2010 mede-oprichter van vocaal ensemble Voxtet. In 2012 volgde ze een masterclass bij Evelyn Tubb en bezocht ze de Dartington International Summer School. Daar ontving ze zanglessen van de tenor Robert Murray. In het najaar van 2012 kreeg ze de kans een masterclass te volgen bij haar grote voorbeeld Emma Kirkby, hetgeen ze als zeer inspirerend heeft ervaren. Recent is Nicoline gestart met het zingen van liederen van Dowland (zogenaamde ‘lutesongs’) onder begeleiding van haar broer op gitaar. Samen volgden zij daarvoor een masterclass bij Sinje Kiel (zang) en Elly Munster (luit). Steeds vaker is ze ook als soliste te horen tijdens concerten.
Zingen kan Nicoline gewoon niet laten. Het brengt haar rust, bezinning en blijdschap.