Michiel Liefting – bas

Michiel begon met muziek maken op zevenjarige leeftijd. Na een start met pianolessen, begon hij ook met zingen bij het lokale kinderkoor in Putten. Al na enkele jaren moest hij vaststellen dat de combinatie van piano en zang op zijn leeftijd al erg lastig was…Vandaar op aanraden van zijn omgeving een focus op de pianostudie.

Zijn passie voor muziek leidde hem tot aan het conservatorium, waar hij zich tot semiprofessioneel musicus heeft ontwikkeld. Gedurende deze studie heeft hij koorrepetities gevolgd bij Louis Buskens.

Na een aantal jaren de blik op de piano gericht, bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en kwam Michiel terug bij de kracht en bezieling van de menselijke stem. Hij leerde met veel enthousiasme wederom kennismaken met nieuwe koor- en kerkmuziek als gevolg van deelname aan de Jongeren Muziek Weekenden. Deze weekenden, georganiseerd door de Stichting Lutherse Werkgroep voor Kerkmuziek, bezoekt hij al een paar jaar trouw.

Naast het zingen in Voxtet is Michiel actief op het gebied van pianobegeleiding van koor en zang en speelt hij in diverse ensembles.