Voxtet trekt volle zalen

Voxtet heeft een drukke, maar zeer bevredigende periode achter de rug. Op 3 en 4 oktober voerden wij het programma Vier Bach! uit, achtereenvolgens in Utrecht en Barneveld. Omdat het in Barneveld een lustrumconcert betrof van de Stichting Oude Muziek Barneveld, was de belangstelling nog groter dan normaal. Wij mochten naar afloop van de organisatie vernemen dat de bezoekersaantallen in Barneveld van recordhoogte waren. Dat is altijd mooi, maar meer nog dan dat was het buitengewoon stimulerend om te zien hoe intens betrokken het publiek was bij de uitvoering en bij de muziek.

Ook vandaag, bij de Bachdag Amersfoort, mocht Voxtet zich voor haar bijdrage verheugen in een grote aandacht. Om akoestische redenen zongen we in het koor van de kerk, en hoewel daar in een grote kerk als de Sint Joriskerk heel wat mensen in kunnen, had niet iedereen een zitplaats. En zo mochten we ook daar een hele intense uitvoering van Bachwerken beleven met een groot, enthousiast publiek. Op die manier is zingen bij Voxtet natuurlijk wel heel erg leuk!

Zaterdag 13 december 2014: Christmas Carol Harderwijk (Vischmarkt)

Op zaterdag 13 december zal Voxtet om 18.00 Christmas Carols zingen op de Vischmarkt te Harderwijk. Winterstad Harderwijk is een sfeervol festijn op een locatie die doortrokken is van historie. Komt dat zien, komt dat horen! Foto: De Stentor.

Vier Bach! – Utrecht, 3 oktober 2014

Op vrijdagavond 3 oktober 2014, om 20.15 uur werkt Voxtet mee aan het bijzondere programma Vier Bach! – een samenwerking tussen vier ensembles om op een bijzondere manier de muziek van Bach te vieren. We voeren feestelijke cantates uit, in samenwerking met het professionele zangerskwartet Quatre Bouches, begeleid door Accademia Amsterdam en bijgestaan door het organistenduo Euwe en Sybolt de Jong. Deze laatsten zullen ook hun eigen vierhandige orgelbewerkingen van cantates laten horen.

Voorafgaand aan het concert is er een workshop ‘koralen zingen’, om geïnteresseerde zangers een aantal koralen aan te leren die u tijdens het concert mag meezingen.

Vrijdag 3 oktober 2014, 20.15 uur, Pieterskerk Utrecht

In samenwerking met:  Accademia AmsterdamQuatre Bouches en de organisten Euwe en Sybolt de Jong

Meer informatie, en reserveren: volg deze link

Vier Bach! – 4 oktober 2014

Voxtet zal op 4 oktober 2014 samen met 3 andere gezelschappen op hoog niveau musiceren. We zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het lustrumconcert van Stichting Oude Muziek Barneveld.

Het concert is een samenwerking tussen vier ensembles om op een bijzondere manier de muziek van Bach te vieren. We voeren feestelijke cantates uit, samen met het professionele zangerskwartet Quatre Bouches, begeleid door Accademia Amsterdam en bijgestaan door het organistenduo Euwe en Sybolt de Jong. Deze laatsten zullen ook hun eigen vierhandige orgelbewerkingen van cantates laten horen.

Zaterdag 4 oktober 2014, 20.00 uur, Oude Kerk Barneveld

In samenwerking met:  Accademia AmsterdamQuatre Bouches en de organisten Euwe en Sybolt de Jong

U kunt reserveren via de website van Stichting Oude Muziek Barneveld: http://www.oudemuziekbarneveld.nl/

11 oktober Amersfoort: Bachdag

Voxtet verleent haar medewerking aan de Bachdag Amersfoort op 11 oktober 2014. We zingen om 15.30in de Sint Joriskerk, zie hier voor het programma op die locatie. U kunt van tevoren een passe-partout aanschaffen, die toegang geeft tot alle programma’s die dag. Voor een gering bedrag kunt u dan naar hartelust genieten van urenlang Bach muziek, op een geweldige locatie. Zie de website van de Bachdag Amersfoort.

UPDATE 12 september: er is nu ook de mogelijkheid in het leven geroepen om een kaartje voor een los concert te kopen, het zogenaamde overdagkaartje: zie het nieuwsbericht op de site van de Bachdag: http://www.bachdagamersfoort.nl/overdagkaartje/

Concert: 25 januari 2014 inloopconcert Nieuwe Kerk, Amersfoort

Op 25 januari 2014 traden wij aan in de Nieuwe Kerk te Amersfoort voor de aftrap van de inloopconcerten die de Amersfoortse koren geven in samenwerking met Scholen in de Kunst. Iedereen kan komen en gaan bij zo’n gelegenheid, de toegang is gratis. Het was een mooie gelegenheid om je eens aan een nieuw publiek te tonen.

We werden bij een aantal stukken terzijde gestaan door Bas Ramselaar (oa dirigent van het Sint Joris Kamerkoor) om de baspartij te helpen zingen, aangezien Mark van Kruining, onze eigen bas, door zeer recent vaderschap niet kon deelnemen.

Uitgevoerd:

Go down Moses – Traditional, Bew. Chr. Winter.
Cantate Domino – G.O. Pitoni.
Onze Vader – K. Leighton.
Esti dal – Z. Kodály.
Psalm 134 – J.P. Sweelinck.
Hear the voice – T. Tallis.
Willow song – R. Vaughan Williams