Voxtet zingt 6 oktober 2018 in Vlaardingen

Op 6 oktober zal Voxtet een Bachprogramma ten gehore brengen in de Windwijzer te Vlaardingen. Meer informative volgt.

http://dewindwijzer.nl/

Bachdag Amersfoort

Op 13 oktober 2018 vindt in Amersfoort wederom de Bachdag plaats, waar we als Voxtet ook aan meedoen. Op welke locatie in de binnenstad we een concert zullen geven en hoe laat de 13e is helaas nog niet bekend. Meer informatie volgt.

Voxtet zingt in Kloosterkapel te Elburg

Op 2 november zal Voxtet een vrijdagavond concert geven in de Kloosterkapel van Museum Elburg.  Het concert start om 20:00 uur. Meer informatie volgt.

21 april 2018: Muziek na de Markt

Zaterdag 21 april 2018 zingt Voxtet in de Lutherse Kerk te Amersfoort (Langestraat 61), van 16:00 tot 17:00 in de serie ‘Muziek na de Markt’. We brengen onder andere werken van Tallis, Purcell (Funeral Sentences), Sweelinck en Brahms ten gehore. Toegang is gratis.

 

Hoor Voxtet tijdens de generale repetitie

Op zaterdag 17 maart bracht Voxtet in samenwerking met Rien Donkersloot (orgel) en Erik Liefting (cello) een passieconcert ten gehore als onderdeel van de serie Duyschot Concerten in de Dorpskerk in Hendrik Ido Ambacht.

Tijdens de generale hebben we het opname apparaat maar eens laten meelopen. Hieronder kunt u luisteren naar ‘If Ye Love Me’, geschreven door Thomas Tallis.

De microfoon, zichtbaar op de foto, stond ongeveer waar de eerste rij begon. Dit is dus wat het publiek te horen krijgt.

Wordt u daar enthousiast van? Dan verwelkomen we u graag op één van onze komende concerten!

Laatste voorbereidingen op concert 17 maart

We zien er naar uit om ons eerste passieconcert te geven in Hendrik Ido Ambacht. Afgelopen maandag hebben we veel punten op de ‘i’ gezet en genoten van het repeteren met cellist Erik Liefting.

In een zeer afwisselend programma wordt u meegenomen door een aantal eeuwen lijdensmuziek. Kuhnau, Purcell, Brahms, Rutter en andere componisten hebben werken geschreven waar wij van onder de indruk zijn. Het is dan ook een eer om die mooie muziek te zingen. Komt u luisteren?

 

Meer informatie over dit concert: klik hier.

Maaike Rautenberg – alt

Al sinds haar vroege jeugd is Maaike met muziek bezig. Ze volgde van haar 7e tot haar 18e pianolessen, en zong daar ook altijd bij. Zo begeleidde ze zichzelf graag op de piano. In eerste instantie had vooral lichte muziek haar voorkeur, en in haar studententijd was ze dan ook lid van musicalvereniging ‘Amuze’ in Utrecht, en zong ze in een studentenband. Na haar studie is ze zich op de klassieke zang gaan richten en volgde ze diverse zanglessen. Ze zong een aantal jaren in het Utrechts Kamerkoor en in Vocaal Ensemble Multiple Voice. Sinds 2017 maakt zij deel uit van Voxtet Vocaal Ensemble, en zij ziet dit als een volgende stap in haar muzikale ontwikkeling. “Het zingen in kleine bezetting vraagt andere competenties van je dan zingen in een groter koor, en dat maakt het voor mij zeer uitdagend. Het is heerlijk om zulke prachtige muziek in een intieme setting te zingen.”